Gloria Deï verdienstelijk tweede op de NBK

Brassband Gloria Deï, onder leiding van Jaap Musschenga, heeft de tweede plaats in de tweede divisie bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen weten te bemachtigen. Ook wisten ze de prijs voor de beste bassectie te behalen.

Het weekend van 21 en 22 oktober stond in het teken van de Nationale Brassband Kampioenschappen, wat net als vorig jaar gehouden werd in Tivoli Vredenburg te Utrecht.
Bijna alle leden van Brassband Gloria Deï sliepen bij elkaar in het hotel, waardoor de sfeer er vanaf vrijdagmiddag al goed in zat. Er kon vrijdag genoten worden van de derde en vierde divisie, zodat er even geproefd kon worden van dit evenement in een mooie zaal. Zaterdagochtend was het de beurt aan de tweede divisie. Gloria Deï had als tweede geloot, waarna het podium rond kwart over tien werd betreden. Het voelde als een goed optreden, wat ook bij het publiek in de smaak viel.

Nadat ook de eerste divisie was geweest, was het tijd voor de prijsuitreiking. In spanning kwamen de leden bijeen voor de uitslag. De jury bestond uit Mareika Gray, David Thornton en Danny Oosterman. Het begon direct al met goed nieuws, want de jury beloonde de band met de prijs voor de beste bassectie (bestaande uit Piet van der Weg, Sybina de Vries, Ewold Zuidema en Marten van der Kooi). In de weken voor de NBK stond er elke woensdagavond  -voor de tutti-repetitie op- een sectierepetitie gepland, dus het harde werken van de sectie werd beloond! Na dit mooie nieuws werd bekend dat Gloria Deï tweede werd met 93 punten. Een mooie plek voor zowel de band als dirigent Jaap Musschenga, die sinds augustus dit jaar voor Gloria Deï staat. In de juryverslagen werd de band geroemd om haar mooie klank, balans, uitstekende solisten en muzikale opvatting van de dirigent. Brassband Constantijn Huygens uit Appingedam werd kampioen.

Die avond kon er nog genoten worden van de Kampioensdivisie waarna het feest nog tot in de late uurtjes doorging. Er kan terug gekeken worden op een fantastisch muzikaal weekend!
Gloria Deï feliciteert alle winnaars van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2016.

 

img_1139

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie