Gloriad Deï wmc kampioen 3e divisie!

Vrijdag 5 juli reisde Brassband Gloria Deï af naar Kerkrade om daar deel te nemen aan het prestigieuze WMC (Wereld Muziek Concours) dat één keer in de 4 jaar wordt gehouden.

Op ongeveer 10 km van Kerkrade verbleven de leden van de brass- en jeugdbrassband in gezellige chalets op een camping. De sfeer zat er al snel goed in. Na aankomst werden er meteen tafels bij elkaar gezet, werden er lekkere versnaperingen uitgedeeld en kon iedereen even bijkomen van de lange reis.

Speciaal voor de Friese brassbandgasten werd het zwembad langer open gelaten en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door een fanatieke groep waterliefhebbers. Na veel waterpret, dat overigens vele toeschouwers trok, en een korte nazit, ging iedereen om 23.00 uur braaf de chalets in, aangezien de wekker de volgende ochtend al om 7 uur zou gaan!

WMC bandfoto

Rond 8.30 uur zaterdagmorgen meldde de band zich op de locatie waar gespeeld zou moeten worden. Gloria Deï lootte als eerste, dat betekende meteen verkleden en inspelen. Helaas liet de organisatie wat te wensen over en was het niet duidelijk waar ingespeeld zou moeten worden. Na veel heen en weer gevraag, mocht de band uiteindelijk inspelen op het podium. Echter er stond nog niks klaar, dus was de band genoodzaakt alle stoelen en standers zelf klaar te zetten en de slagwerkers moesten zelf al het slagwerk uitpakken en op de juiste plek zetten. Het was dan ook lastig om geconcentreerd te zijn tijdens het inspelen. Gelukkig lukte het iedereen toch om de knop om te zetten na een paar vermanende woorden van dirigent Piet van der Heide. Een kwartier later dan gepland kon Gloria Dei officieel het podium betreden. Er werd een toespraak gehouden om het concours te openen en de band werd aangekondigd. Waarschijnlijk was de presentator niet op de hoogte van het begrip ‘geblindeerde jury’ aangezien Gloria Deï tot 2 keer toe met name en toename werd genoemd, inclusief naam van de dirigent. Dit riep uiteraard bij de band en het publiek flink wat irritatie op.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie