Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos wereldkampioen

KERKRADE – Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos heeft zaterdag het Wereld Muziek Concours (WMC) in de tweede divisie brassband gewonnen.

In een sterk internationaal deelnemersveld behaalde de vereniging uit het tweelingdorp onder leiding van vervangend dirigent Piet van der Heide het verbazingwekkend hoge aantal van 96 punten.

In het Theater Heerlen moest Gloria Deï zaterdagmiddag na een gunstige loting als tweede aantreden. Na de goede voorbereiding van de afgelopen weken ging de band met veel vertrouwen op het podium zitten.

Het voor de tweede divisie razend moeilijke verplichte werk ‘Purcell Variations’ werd met veel klank en muzikaliteit gebracht. Ook de aanwezige componist Kenneth Downie roemde de band. ,,Such a fine sound”, zo luidde zijn veelzeggende reactie.

In het keuzewerk ‘Flashback’’ van de Nederlandse componist Jan de Haan konden de muzikanten van Gloria Deï nogmaals hun niet geringe kunsten vertonen.

De spanning bereikte een hoogtepunt toen na de achtste en laatste deelnemer – de beroemde Belgische brassband Hombeek – de punten bekend werden gemaakt. De jury had besloten 1 punt meer toe te kennen aan Gloria Deï zodat Hombeek als tweede eindigde. Martini Brassband uit Groningen werd derde.

Samen met de meegereisde supporters werd de overwinning in het zuidelijke puntje van Nederland uitbundig gevierd door Gloria Deï. Het was een welverdiende beloning na maandenlang hard werken.

Thuis wacht Gloria Deï voor de zomervakantie nog optredens tijdens de feestweek in Gerkesklooster-Stroobos. Dat festijn wordt op woensdag 19 juli geopend met een muzikale rondgang lopend door het dorp.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie