Solistenconcours en Jeugdfestival groot succes!

Op zaterdag 15 februari was het de beurt aan Projunior i.s.m. de federatie om het Solistenconcours en het Concertconcours te organiseren. Het evenement vond de hele dag plaats in de Gereformeerde kerk te Gerkesklooster.

’s Ochtends om 10.00 uur begon de jeugddivisie. We konden wel merken dat de jeugd elk jaar met grote stappen omhoog gaat qua niveau. Gelijk na deze divisie werd de uitslag bekend gemaakt. Rianne Zuidersma van de Samenspelgroep van Projunior won de tweede prijs!

IMG_0908   Foto550-A3LKASKZ.jpg

Het middagprogramma werd gestart met de 5e divisie. Na een geweldige middag vol met talentvolle en muzikale jongeren was het wachten op de prijsuitreiking. Ook ’s middags zijn er prijzen gehaald. Jildou van der Weg won met 90 punten in de 4e divisie. Het kwartet, bestaande uit Marike Land, Marije van der Weg, Lianne Postma en Eva Minnema, won in de 3e divisie en Piet van der Weg is met een baskwartet van de Wâldsang eerste geworden in de 2e divisie. De winnaar in de 1e divisie was Jessica Hamstra uit Harkema.

’s Avonds was het tijd voor het jeugdfestival van de federatie. Projunior en de Samenspelgroep deden beide mee. Dit was  erg spannend, want voor de eerste keer streden beide bands tegen elkaar. Daaarnaast deden de samenspelgroep van Concordia uit Buitenpost, de Piccolo’s  uit Augustinusgaen het jeugdorkest van Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen mee. Nadat men genoten had van de talentvolle jeugd was het niet eerst tijd voor de prijsuitreiking, maar eerst werd het verplichte werk ‘Journey through the Desert’ van Ivo Kouwenhoven gespeeld met alle jeugdorkesten én brassband De Wâldsang uit Buitenpost. Dit was zonder twijfel het mooiste moment van de hele dag. De Wâldsang liet zelf ook nog wat muzikale kunsten horen, waarvan de kinderen ook aan het genieten waren. “Dat zijn snelle nootjes!” werd er bijvoorbeeld gezegd. Rond een uur of negen was het tijd om de ‘Jitze Nicolai Trofee’ uit te reiken. Dat kon niet beter gedaan worden dan door de heer Jitze Nicolai zelf. Tot onze grote blijdschap kreeg Projunior de trofee in ontvangst!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie