Voorjaarsconcert “Music on Stage” van Brassband Gloria Deï m.m.v. voortreffelijk cornetsolist Harmen Vanhoorne uit België.

Afgelopen zaterdag 29 maart vond in Gerkesklooster-Stroobos het 6e “on Stage” concert plaats van de plaatselijke brassband  Gloria Deï o.l.v. Piet van der Heide. De brassband heeft in de muziekwereld een naam hoog te houden en biedt doorlopend kwalitatief en inhoudelijk  uitstekende concerten voor de doorsnee toehoorder. En ook afgelopen zaterdag was dit het geval.

De opzet was dit jaar iets anders; liet men  voorgaande jaren de diverse solisten uit eigen gelederen komen, dit jaar was er de deelname van de Belgische cornettist Harmen Vanhoorne. Deze Belg heeft de afgelopen jaren al heel wat solist-en concertprijzen. gewonnen. De presentatrice van dit concert, Anneke Kuipers opende om half 8 het concert De kerkzaal was nagenoeg gevuld, weer prachtig aangekleed  als concertzaal en voorzien van de nodige lampen voor het lichteffect. De Intrada was “Ein feste Burg”  van Ray Farr, waarmee de brassband gelijk de “duidelijke” toon zette voor het vervolg van de avond. Hierna volgden een aantal prachtige nummers waarbij solist Harmen Vanhoorne op zijn cornet de prachtige, vrolijke maar vooral technisch zeer goede  invulling gaf. De brassband zorgde voor de begeleiding. Bij het nummer “Dream Catchers” kwam het publiek ogen en oren tekort om te horen en te zien waar de solo’s nu weer vandaan kwamen. Jeugdbrassband Projunior o.l.v. Dineke Oostra vervolgde het optreden met “The Journeymen” van Ray  Steadman-Allen waarmee deze band meedoet op het Spykerfestival op 11 april a.s. in Bakkeveen. Ook Projunior mocht optreden met de cornetsolist uit België:  “Triple Concerto” van Frederick London.

Na de pauze kwamen de jongste blazers aan bod: de Samenspelgroep van Projunior ook o.l.v. Dineke Oostra. Ze traden alleen op maar ook samen met Gloria Deï en ook weer samen met de beroemde solist. Hierna vervolgde brassband Gloria Deï het programma. Er volgden een aantal nummers met Harmen Vanhoorne; “Concerto for Trumpet” van Harry James en  “The Children of Sanchez” van Chuck Mangione met een arrangement van Reid Gilje. De Belgische solist was al de hele zaterdag in Gerkesklooster geweest om met de band(s) te repeteren. Ook had hij voor de leerlingen en bandleden een masterclass verzorgd. De avond  werd afgesloten met het “Innuendo” van de band Queen naar een arrangement van Rieks van der Velde en met “Music” van John Miles met een arrangement van Philip Sparke. Prachtige nummers waar ademloos naar werd geluisterd. Gloria Deï kreeg dan ook na afloop een daverend staand applaus. Zowel dirigenten als solist Harmen werden in de bloemetjes gezet. Ook de jongste deelnemers aan dit concert kregen een bloem als beloning voor hun succesvol optreden. Wederom kan Gloria Deï terugzien op een prachtig evenement.

Foto550-J4XNBFAL         Foto550-JZCFRYN7

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie