Studieweekend Schoonoord 2014

Eindelijk was het weer zover, het jaarlijkse studieweekend! Dit jaar vond het weekend plaats op 4, 5 en 6 september in het Drentse Schoonoord. Het weekend stond in het teken van repeteren voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Het verplichte werk in de derde divisie is dit jaar Variations on Laudate Dominum (revised version) van de componist Edward Gregson. Op vrijdagavond werden de leden om acht uur verwacht om vervolgens met de eerste repetitie van het weekend te starten. Na het repeteren was er natuurlijk nog even tijd voor een drankje, om vervolgens te gaan slapen.

Zaterdagochtend, nadat er gezellig ontbeten was, begon de repetitie. Er werden eerst ademhalingsoefeningen gedaan, na de korte nacht was dit toch wel even nodig. Daarna stortte iedereen zich op Variations on Laudate Dominum. Dit was niet het enige werk waarop gerepeteerd werd, ook werd er bijvoorbeeld op een mars gerepeteerd voor het Najaarsconcert.. Na de tutti-repetitie was het tijd voor het klein koper om te repeteren onder leiding van dirigent Piet van der Heide. Na een lekkere lunch met groente- en tomatensoep, was het tijd voor een repetitie met het groot koper. Hierna werd groot en klein koper bij elkaar gevoegd voor de laatste tutti-repetitie van de dag.

Foto550-EUUVLKFU

Na een heerlijk diner met de keuze uit nasi of macaroni was het tijd voor de bonte avond! Allereest werd er levend bingo gespeeld, waarbij de leden de longen uit hun lijf renden! En wat een spanning, iedereen wilde graag de prijs, die bestond uit een ‘smartiebokaal,’ winnen. Daarna was er even een adempauze, want er stond nog een activiteit op het programma, namelijk, ‘Gloria Deï: de musical!’ De studieweekendcommissie begon met hun eigen versie. Op verschillende liedjes werd een tekst verzonnen welke te maken had met Gloria Deï. Dit werd erg gewaardeerd en vervolgens gingen de leden verdeeld in vier groepjes hun eigen musical maken. Er waren vier thema’s: de repetities, de try-outs, het NBK en ten slotte de afterparty. Nadat de groepjes hun kunsten ten gehore hadden gebracht, was het tijd voor drankjes en partyhits!

De volgende ochtend, was het al vroeg dag. Op de zondagochtend stond er nog een open repetitie gepland. Hierna werd er nog gezellig met elkaar geluncht en toen was het al weer tijd om alles op te ruimen! De kampeerboerderij werd schoon gemaakt door de leden. Toen was het toch zover, tijd om naar huis te gaan. Er kan worden terug gekeken op een erg leerzaam en gezellig weekend!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie