Lid van Brassband Gloria Deï viert 25 jarig jubileum op het Najaarsconcert

De laatste try-out van Gloria Deï vond plaats tijdens het jaarlijkse Najaarsconcert op 26 oktober jongstleden. Het stuk voor de 3e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK), ‘Variations on Laudate Dominum’ van Edward Gregson, werd het openingswerk. Aankomende vrijdag 31oktober vindt voor Gloria Deï het NBK plaats in de Vredenburg te Utrecht.

Het tweede nummer heette ‘Water Drops’. De soliste op xylofoon was Renske Hoekstra. Het stuk was gearrangeerd door haar leraar Jan Geert Nagel. Renske heeft de waterdruppels goed ten gehore gebracht. Prachtig gespeeld en er werd volop genoten van haar muzikaliteit. ‘The King of Love My Shepherd is’ werd als derde gespeeld. Een mooi koraal met prachtige solistische stukken erin. Gloria Deï wist het als geen ander over te brengen. Om de feestsfeer erin te houden werd er tenslotte een mars gespeeld: ‘Knight Templar’ van George Allan.

Een bijzonder moment deze middag was dat Wieteke Dijkstra al 25 jaar lid is van Gloria Deï. Na een carrière op cornet, alt en bariton is ze alweer een tijdje terug op haar vertrouwde althoorn. Wieteke is fanatiek, dat kon je ook zien doordat ze een lange tijd heeft meegedraaid met het bestuur. Wie iets moet weten over de financiën moet bij Wieteke zijn. We zijn er erg trots op dat zij al 25 jaar in ons midden is. Wieteke is de eerste in Friesland die voor dit jubileum een kettinkje kreeg van het OMF.

najaarsconcert foto

Een tweede verrassing was voor dirigent Piet van der Heide, maar in dit geval meester Piet. Lisanne Faber speelt nog niet zo lang cornet, maar ze wil erg graag bij Projunior spelen straks. Vandaag was de dag dat ze liet horen wat ze kon, ze is zeker een natuurtalent! Wat een lef! Natuurlijk kon op zo’n concert Projunior niet achterblijven. Deze dag was namelijk de primeur van de ‘nieuwe’ Projunior. Na een mooi koraal uit het blauwe boekje, werden we meegenomen op reis naar Zimbabwe, the United States en Bosnië-Herzegovina. Tenslotte werden we meegesleurd in een circus, waar allerlei circuselementen naar voren kwamen. Zoals beren, slangen en clowns… Zonder Projunior was dit concert niet compleet! Ook dit jaar wisten beide bands er weer een sfeervol concert van te maken!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie