‘Toeterdrukte’ voor Brassband ‘Gloria Deï’ en Jeugdbrassband ‘Projunior’

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen hebben de leden van ‘Gloria Deï’ en ‘Projunior’ niet stilgezeten de laatste weken van 2014. Met een totaal van 15 optredens was het topdrukte voor de beide bands.

Zo speelde er op de jaarlijkse kerstmarkt in Rehoboth een delegatie van beide bands en leukte de sfeer op met kersthits.

De zaterdag en zondag erna werd er 3 uren lang gespeeld bij ‘Groenrijk’ in Zwaagwesteinde en Leeuwarden. Op deze zelfde dagen hielden de muzikanten van ‘Glorious Brass’, bestaande uit (oud)leden van ‘Gloria Deï’, twee concerten, in samenwerken met het ‘Fontein Quartet’, in de Hervormde Kerk te Gerkesklooster en in Dokkum.

Op 17, 18 en 19 december was het voornamelijk de beurt aan ‘Projunior’ om hun talenten in te zetten. Zij verzorgden de muziek voor de bewoners van ‘Haersmahiem’ te Buitenpost en hielpen bij de bediening van het kerstdiner aldaar.

Op Kerstavond, 24 december, speelde er een groepje tijdens de kerstnachtdienst in de Hervormde Kerk.

In alle vroegte ging er op kerstochtend, zoals traditie is, een groepje ‘diehard’ muzikanten op uit om kerstliederen te spelen in het dorp. Gelukkig kon iedereen tijdens een goed verzorgd kerstontbijt weer op temperatuur komen. Veel tijd om bij te komen was er echter niet, aangezien de leden van ‘Projunior’ daarna de kerkdienst in de Gereformeerde Kerk moest begeleiden. Ook speelde er die middag een groepje buiten op het terras van de ‘Herberg Van Stroobos’ om de klanten daar in de kerststemming te brengen.

Tweede Kerstdag was het de beurt aan heel ‘Gloria Deï’. Samen met Vocaal Ensemble ‘Intermezzo’ verleende zij haar medewerking aan de kerstzangdienst. Ook deze middag heeft een groepje gespeeld bij de ‘Herberg Van Stroobos’.

We kunnen terug kijken op zeer drukke, doch geslaagde weken. Het was fantastisch om te zien hoe beide bands elkaar tijdens de optredens versterkten. ‘Projunior’ hielp ‘Gloria Deï’ en andersom. Prachtig dat dit op deze manier mogelijk was.

We willen iedereen dan ook van harte bedanken voor zijn/haar inzet op welke wijze dan ook!

Het bestuur van ‘Gloria Deï’

IMG_0197 IMG-20141213-WA0005

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie