Spectaculair Benefietfeest met veel muzikaal talent!

Afgelopen zaterdagavond 24 januari ’15 heeft Gerkesklooster-Stroobos wel weer laten zien dat er muziek zit in het dorp! Deze avond vond er een geweldig Benefietfeest plaats met een zeer gevarieerd programma. Een grote rol deze avond speelde Brassband Gloria Dei. In samenwerking met het bestuur van het dorpshuis werd dit Benefietfeest georganiseerd. De opbrengst van deze avond is voor de renovatie van dorpshuis Rehoboth, tevens repetitielocatie van de band, welke gepland staat voor de zomer van 2015.

De avond werd geopend door voorzitter van het dorpshuis Sjouke Brinkman, die al snel de microfoon doorgaf aan de plaatselijke presentatrice Wietske Poelman. Wietske was goed op dreef en wist de avond goed te vullen en het publiek er goed bij te betrekken!

Gedurende de avond speelde Brassband Gloria Dei allerlei Top 40 muziek van de afgelopen jaren, ondersteund door basgitarist Kees Veenstra en elektrisch gitarist Gertinus Oostra. Muziek van onder andere Ilse de Lange, Marco Borsato, Coldplay, Michael Jackson en Kyteman bracht de band op spectaculaire wijze ten gehore!

Het publiek mocht halverwege de avond hun eigen TOP 5 samenstellen. Tophit deze avond was toch wel Innuendo van Queen. Maar ook Guus Meeuwis en Marco Borsato deden het goed. Helaas konden deze zangers er in verband met de slechte weersomstandigheden zelf niet bijzijn, aldus presentatrice Wietske, maar de band wist het perfect na te bootsen! De sfeer zat er toen al goed in en dirigent Piet van der Heide maakte optimaal gebruik van de dansvloer!!!

Tijdens de pauzes werd er aan het Rad van Avontuur gedraaid en kon men kans maken op een aantal lekkere prijzen! Ook werd er in één van de pauzes een bloemstuk, verwerkt in een muziekinstrument, geveild.

Foto720-OEPKYXHQ        Foto720-MJSER7NN

Het slotstuk van de avond was toch wel de imitatie van het programma ‘Maestro’. Ook hier begonnen we weer met bieden. Dit keer niet op een instrument, maar op de mogelijkheid om het stokje van dirigent Piet van der Heide over te nemen! Dit werd niet één keer gedaan, maar uiteindelijk zijn er wel 5 gastdirecties geweest van onder andere Berna Meijer, Margreet Veenstra, Gertinus Oostra en Sanny Veenstra!!! Geweldig om te zien hoe deze, met name onervaren dirigenten, de band in het gareel wisten te houden! Uiteindelijk had het publiek de smaak zo goed te pakken dat er nog een bod werd gedaan om dirigent Piet van der Heide de tophit ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ te laten zingen. Hier werd dan ook het programma mee afgesloten en was het tijd voor DJ Repke om de dansvloer vol te krijgen en tot in de late uurtjes door te draaien!

Al met al kunnen we terugzien op een fantastische avond! Iedereen bedankt hun komst en bijdrage.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie