Gloria Deï pakt de eerst plaats op muziekfestival Schiermonnikoog

Zaterdag 4 juni was het zover,  Gloria Deï en Projunior gingen naar het zang- en muziekestival op Schiermonnikoog. Om 07:15 uur vertrokken we vanaf Rehoboth om de boot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog te nemen.

Om 10.00 uur mocht Projunior een concertje van 20 minuten geven in de koepel. Het publiek, wat grotendeels bestond uit alle leden van Gloria Deï plus aanhang en trouwe fans, was enthousiast! Daarna hadden we tijd om op een terrasje te zitten, of het eiland te verkennen.

IMG_9039

In de middag was het de beurt aan Gloria Deï. Om 14:00 uur lieten we het stuk “Kingdom of Dragons” aan de jury en het publiek horen. We beheersten het stuk en het optreden ging goed. De meesten leden kwamen met een goed gevoel het podium af. Aan het applaus van het publiek was ook te merken dat we goed gespeeld hadden.

IMG_9106
Maar we waren nog niet klaar…

Gloria Deï deed niet alleen mee aan het festival als brassband, maar
ook als koor. Om 16:00 uur mochten we het podium in de andere kerk betreden. Toch wel spannend hoor, iets doen wat we niet echt gewend zijn. We hadden lekker ingezongen dus het vertrouwen was er wel. Voor ons optreden kregen we al een enorm applaus. Durk Dam (organisator) vertelde namelijk aan de volgestroomde kerk dat we een brassband zijn die  voor het eerst meedeed als koor. Iets wat ze nog nooit eerder meegemaakt hadden en dus historisch is. Het optreden verliep lekker. Na het optreden zaten we vol adrenaline. Het publiek applaudisseerde vol bewondering en ook wij stonden verteld van onszelf. We vonden het allemaal heel speciaal, een hele ervaring.

IMG_9142

Na alle optredens gehad te hebben, was het tijd voor de uitslag. De ene helft van de band was bij de uitslag van de koren, de andere helft van de band bij de uitslag van de korpsen.
Voor ons optreden als koor kregen we 80 punten. In een deelnemersveld van 17 koren zijn we 10e geworden, een resultaat waar we blij mee kunnen zijn!

Maar dan het resultaat voor de korpsen… We kregen maar liefst 92 punten van de jury en  daarmee pakten we de eerste plaats!  We bleven de nummer 2 met 4 punten voor. . Voor dirigent Piet van der Heide natuurlijk een mooie afsluiting. We waren ontzettend blij met deze overwinning!

Na het voorlezen van de positieve juryverslagen gingen we met de bus terug naar de boot om van het eiland af te gaan. Een groot aantal hebben de geslaagde dag afgesloten door samen te eten bij ‘Het Booze Wijf’ op Lauwersoog.

We kijken terug op een fantastische dag, met prachtig weer, heel veel mooie muzikale momenten, en een geweldige sfeer!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie