Dineke Oostra-Kamminga benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens het voorjaarsconcert van Chr. Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos reikte burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Dineke Oostra-Kamminga (49) uit Gerkesklooster. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Dineke was in 1985 medeoprichtster van Jeugdbrassband Projunior en is tot op heden, nu 30 jaar later, nog steeds de dirigente van deze brassband. Projunior verleende ook zaterdagavond medewerking aan het bijzonderde bevrijdingsconcert van Gloria Deï en tijdens dit optreden werd Dineke door de voorzitster van Projunior met een aantal lovende woorden in het zonnetje gezet. Hierna werd ze door zes vrouwen, waaronder haar drie zussen, toegezongen met het betoverende Edelweiss uit The Sound of Music. Dit was echter nog maar een voorproefje voor wat nog zou volgen.
Burgemeester Gerbrandy nam het woord en beschreef zeer treffend wat een bijzonder mens Dineke is en wat zij, vooral op muzikaal gebied, allemaal heeft betekend en nog steeds betekent voor de tweelingdorpen. Dineke komt uit een zeer muzikaal gezin en de liefde voor muziek is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Inmiddels is ze al 36 jaar lid van Brassband Gloria Deï. Op 18-jarige leeftijd kwam zij als dirigente voor jeugdbrassband Projunior te staan en in de 30 jaar die volgden, heeft zij met veel passie jeugd enthousiast gemaakt voor de (brassband)muziek. De vele successen die “het grote korps” Gloria Deï in de afgelopen jaren heeft behaald, zijn mede toe te schrijven aan de jaren die de leden onder de bezielende leiding van Dineke hebben gestaan.

IMG_1721
Dineke Oostra is een grote promootster van zang en heeft altijd geprobeerd kinderen al zo jong mogelijk enthousiast te maken voor zingen. Daarom heeft ze ooit kinderkoor en meidengroep Tonika opgericht,waarvan ze jarenlang dirigente was. Ook was ze medeoprichtster en dirigente van Gospelgroep Solid Foundation. Inmiddels staat Dineke al weer 17 jaar voor Chr. Gemengd Zangkoor Zingt Gode Lof. De gemiddelde leeftijd van dit koor loopt steeds verder op en het muziekgenre moet daarop worden aangepast, maar ze weet overal weer wat moois van te maken. Door haar passie, enthousiasme en positieve benadering weet ze het beste in een mens naar boven te halen en is ze naast dirigente ook een stimulator, motivator en bruggenbouwer. Deze eigenschappen zorgen er ook mede voor dat de musicals waar Gerkesklooster-Stroobos zo beroemd om is, steeds een daverend succes zijn, waar mensen van heinde en ver op afkomen. Dineke Oostra speelde bij alle 5 musicals een zeer belangrijke rol, onder andere als (mede)initiatiefneemster en regisseuse.
Ook draagt Dineke haar steentje bij aan de kerkelijke gemeenschap in Gerkesklooster-Stroobos. Zij is al diverse jaren jeugdouderling en is leidster van de cantorij. Daarnaast heeft ze diverse bestuurlijke taken uitgevoerd, waaronder die van secretaresse van Brassband Gloria Deï.
Nadat burgemeester Gerbrandy de onderscheiding had uitgereikt, sprak Dineke Oostra nog een paar woorden en zij besloot haar speech met het uitspreken van haar wensdroom: “Laten we blijven zingen met elkaar, want dat hebben we in deze tijd waarin we leven zo ontzettend nodig”.
.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie