Week van vieren en gedenken

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Vacature Bas

Speel jij Es- of Besbas of heb jij ambitie om op dit instrument te spelen? Dan hebben wij als fanatieke tweede divisie brassband een leuke vacaturen. We repeteren op de woensdagavonden in Gerkesklooster.

Heb jij interesse of wil je een keer meedoen? Neem dan contact op met 06-13650705 of mail naar voorzittergloriadei@gmail.com

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Gerk Huisma nieuwe dirigent van brassband Gloria Deï

Gerk Huisma (31) uit Surhuisterveen wordt de nieuwe dirigent van brassband Gloria Deï. Hij begint zodra het weer mogelijk is om te repeteren.

Gerk is geen onbekende voor Gloria Deï. Hij is docent bij Cultuurcentrum De Wâldsang in Buitenpost en is ook al jaren dirigent in Augustinusga. Verder was hij in het verleden al eens gastdirigent en invaller in Gerkesklooster.

Het eerste grote optreden van Gerk wordt het bondsconcours op zaterdag 5 maart in Drachten. Verder staat in juli het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op het programma.

Gerk werd eerder dit jaar met De Lofklank uit Ureterp kampioen in de tweede divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Hij dirigeert ook het Koperensemble van Cultuurcentrum De Wâldsang.

Onze nieuwe dirigent is de vervanger van Jaap Musschenga, die dit voorjaar afscheid nam. Hij stapte over naar kampioensdivisieband De Bazuin uit Oentsjerk. Sindsdien nam oud-dirigent Piet van der Heide de honneurs weer even waar. Van der Heide blijft ook na het aantreden van Huisma verbonden aan Gloria Deï, als vaste docent van de jeugdleden.

Gloria Deï bestaat in 2023 honderd jaar. De band werkt inmiddels aan een jubileumprogramma vol met hoogtepunten.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Jaap Musschenga vertrekt als dirigent van Brassband Gloria Deï

 Jaap Musschenga heeft aangekondigd te vertrekken bij Brassband Gloria Deï. Na een samenwerking van bijna 5 jaar gaat Jaap een nieuwe uitdaging aan. Hij is benoemd als dirigent van kampioensdivisieband De Bazuin Oenkerk A.*

Brassband Gloria Deï en De Bazuin Oenkerk A repeteren beiden op de woensdagavond. Hierdoor is het voor Jaap niet meer mogelijk om dirigent te blijven van Brassband Gloria Deï.

Jaap Musschenga werd in september 2016 aangesteld als dirigent van Gloria Deï. De band leerde Jaap kennen als een bekwame en gedreven dirigent. Zijn muzikale kwaliteiten sloten erg natuurlijk aan bij de band waardoor vrij snel een goede samenwerking ontstond.

De band kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met Jaap. In de afgelopen jaren heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band. Jaap was eveneens goed in staat samen te werken met de jeugdleden. Dit deed hij met veel enthousiasme en fanatisme.

Onder leiding van Jaap heeft de band bijzondere concerten mogen geven. Hierbij valt te denken aan een concert aan het water met ‘Feestband Exposure’, het kerstconcert met het Roder Jongenskoor en de verschillende voorjaarsconcerten. Hierbij liet Jaap blijken ook erg betrokken te zijn bij de dorpen Gerkesklooster-Stroobos.

Ook deed Gloria Deï onder leiding van Jaap mee aan verschillende wedstrijden en concoursen. De band heeft laten zien thuis te horen in de 2e divisie. Hoogtepunten waren een 1e plaats tijdens de Deutsche Brass Band Meisterschaften in 2018 met daaropvolgend een uitstapje naar de 1e divisie tijdens de Nederlands Brassband Kampioenschappen.

Het bestuur en leden bedanken Jaap Musschenga voor zijn inzet en wensen hem en De Bazuin Oenkerk A een prettige en succesvolle samenwerking toe.

Gloria Deï kijkt uit naar 2023 waarin zij haar 100-jarig jubileum zal vieren.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Corona update Brassband Gloria Deï

De persconferentie op dinsdag 17 maart deed ons besluiten, wat we allemaal aan zagen komen: Dat de repetities de aankomende tijd geschrapt zouden worden. Een domper voor de muzikale agenda van Gloria Deï.  Al een aantal weken waren we ons aan het voorbereiden voor de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen in Mechelen in april en het Bevrijdingsconcert dat in mei gehouden zou worden. We keken er als band met z’n allen naar uit om weer een uitje naar het buitenland te maken en 75 jaar vrijheid te vieren. Maar we gingen niet bij de pakken neerzitten. Er werden door andere bands al veel initiatieven bedacht om toch samen muziek te kunnen maken, weliswaar op een bijzondere manier. Namelijk door allemaal individueel onze partij thuis op te nemen en door te sturen naar onze dirigent Jaap om er een mooi eindresultaat van te maken. Dit zorgde voor veel hilarische beelden, frustraties bij het opnemen, maar met name een mooi eindresultaat voor ons als band en voor de buitenstaanders.

Muziekstukken zoals ‘Song for Health’, ‘I Can think of Him’ en ‘Jan Klaassen de Trompetter’ werden opgenomen en gepost op onze facebook pagina.

 

Op 25 mei werd door de stichting NBK medegedeeld dat de 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 6 en 7 november niet door zouden gaan. Een concours waar Gloria Deï elk jaar aan mee doet maar helaas door deze bizarre omstandigheden de eerste activiteit die geschrapt werd voor seizoen 20-21. Een aantal weken later op 10 juni mochten we weer in aparte opstelling repeteren, een heugelijk moment om het seizoen toch nog met z’n allen af te kunnen sluiten. In ons plaatselijke Dorpshuis Rehoboth konden we met de gehele band op 2 meter afstand repeteren en hadden we het idee om een livestream concert te geven bij de Christen Gemeente in Buitenpost. Dit concert vond plaats op 1 juli via het YouTube kanaal van Gloria Deï en is nog steeds te beluisteren via YouTube. Een bijzonder concert zonder publiek en applaus maar met leuke reacties na afloop.

Op 15 augustus hadden we onze jaarlijkse seizoenstart aan De Flaphoek in Gerkesklooster. Op 1,5 meter hadden we een leuke spelletjesmiddag met aansluitend een heerlijke barbecue van Ambachtelijck Heerlijck. Op 19 augustus dan de eerste repetitie waarbij we iets dichter op elkaar mochten zitten, weliswaar op de welbekende 1,5 meter. Op 6 september hielden we een koepelconcert samen met Projunior. Tijdens het mooie nazomerse weer kwamen er veel bezoekers die samen met ons genoten van dit optreden, eindelijk mochten we weer op een verantwoorde manier voor publiek spelen!

Tijdens de repetities werden nieuwe ideeën opgedaan voor een livestreamconcert, samen met brassband Constantijn Huygens Appingedam en brassband Looft den Heer Beetgumermolen, genaamd Brassed On-line. Maar op 13-10-2020 werden de maatregelen weer aangescherpt waardoor het moeilijk werd om dit evenement te realiseren. Dit hebben jullie nog van ons te goed. Verder is het voor Gloria Deï onzeker wat dit seizoen ons zal brengen. Voor nu eerst repeteren we in kleine groepjes door en hopen we dat we binnenkort weer met z’n allen muziek mogen maken op een verantwoorde manier.

Mist u nou de brassband klanken? Af en toe wordt er op het YouTube kanaal van brassband Gloria Deï een stuk gepubliceerd dat we eerder hebben opgenomen. https://www.youtube.com/channel/UClen09yBAhUhTreWdD6ioJA

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Veel variatie bij kerstconcert in Gerkesklooster

Gerkesklooster – De muziekkorpsen Gloria Deï en Projunior zorgden zondagavond voor een uitermate geslaagd kerstconcert.

In een bomvolle gereformeerde kerk konden de bezoekers op 22 december 2019 genieten van traditionele samenzang, brassbandmuziek en zangeres Gerdien Kuipers. Zij zong met begeleiding van Wilfred Oostra op de piano kerstliederen. Gloria Deï pakte onder leiding van Jaap Musschenga uit met kerstarrangementen en Jeugdbrassband Projunior onder leiding van Dineke Oostra deed het publiek versteld staan van hun vorderingen door op een volwassen manier de samenzang te begeleiden.

Wat het meest opviel was dat er door jong en oud meegewerkt werd. De jongste leerlingen van Projunior speelden al een solo in Jingle Bells en de samenspelgroep speelde onder het kerstbuffet, voorafgaand aan het concert. Het kinderkoor van Projunior, ook met dirigente Dineke Oostra, zorgde voor vertedering bij de toehoorders door al heel mooi samen met Gerdien te zingen en ook à capella de kerstboodschap te vertolken.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Gloria Deï wint prijs voor het beste programma op Dutch Open

GERKESKLOOSTER – Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster heeft zaterdag deelgenomen aan de Dutch Brass Band Championships (DOBC) in de tweede divisie in Theater De Lawei.

De band uit het tweelingdorp eindigde in een sterk deelnemersveld van acht bands op de tweede plaats in de eindrangschikking. Alleen de Belgische deelnemer Mercator Brass kreeg van de jury 1 punt meer. Gloria Deï behaalde 92 punten (rapportcijfer 9,2) en was daarmee de beste Nederlandse brassband in de tweede divisie.

De jury roemde vooral de muzikale uitvoering en expressie van de band en het stabiele en virtuose spel van solist op slagwerk Zweitze van der Heide.

Een bijzondere verrassing voor Gloria Deï was de prijs die ze kregen voor het beste totaalprogramma. Er moest namelijk een aaneensluitend programma van 30 minuten gebracht worden. Derhalve een mooie blijk van waardering voor de gemaakte keuze van dirigent en muziekcommissie.
Gloria Deï sluit met dit succesvolle optreden het enerverende seizoen ’18-’19 bijna af, want op 28 juni volgt nog de begeleiding van Julia Postma op haar C-examen en op 10 juli gaat de band marcherend door Gerkesklooster en Stroobos om de jaarlijkse feestweek te openen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Gloria Deï maakt op NK brassbands indruk met bronzen plak

Utrecht

Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos heeft afgelopen weekend een prima visitekaartje afgegeven tijdens de Nederlandse Brassbandkampioenschappen (NBK) in Utrecht.

De band van dirigent Jaap Musschenga maakte de overstap naar de eerste divisie en deed dat met succes. Gloria Deï eindigde op de derde plek. De winst ging naar Pro Rege uit Heerenveen.

,,We hebben gepiekt op het juiste moment”, zei dirigent Jaap Musschenga van Gloria Deï na afloop over de uitvoering van het werk High Peak van componist Eric Ball. ,,Dit was de beste uitvoering van al onze repetities en optredens tot nu toe. De stukken van Ball zitten ons als een jas. Het was puzzelen met de muziek en dat leverde de band een heel mooie reis op.”

Het drietal juryleden was lovend over de prestatie van Gloria Deï. ,,Jullie klank is prachtig”, zei de Zwitserse Arsène Duc. ,,Erg goede solisten en een goede intensiteit vanaf start tot einde”, vond het Franse jurylid Florent Didier. ,,Ik heb genoten van jullie muziek.”

In de kampioensdivisie eindigde brassband De Wâldsang als zevende. Daarmee stelden de Buitenposters teleur, want in 2017 waren ze nog de kampioen. De Provinciale Brassband Groningen ging met het goud naar huis. Soli Brass uit Leeuwarden werd tweede.

De zevende plek van De Wâldsang verbaasde vriend en vijand, want op basis van hun uitvoering werden de Buitenposters hoger ingeschat. De negentienjarige bastrombonist Jelle Koertshuis gooide bij De Wâldsang hoge ogen. Hij bracht de zaal in vervoering met zijn knappe uitvoering van de solo in het verplichte werk Old Licks Bluesed Up van Torstein Aegaard-Nilsen.

,,Petje af”, zei dirigent Rieks van der Velde over de prestatie van de jonge bastrombone-speler. ,,Hij speelt nog maar zes weken met ons mee.” Van der Velde was redelijk tevreden over de uitvoering van De Wâldsang. ,,Een paar kleine slippertjes, maar die zijn niet noemenswaardig. We zaten in een goede flow.”

Brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen eindigde eveneens als zevende. De Feansters zagen Looft den Heer uit Beetgumermolen met het goud naar huis gaan. ,,Een heel stabiele uitvoering”, luidde de analyse van dirigent Theun van Leijen van Blaast de Bazuin over het presteren van ‘zijn’ band. ,,Vanaf het begin hebben we het muziekspel goed door kunnen zetten. We hebben mooie lijnen uitgezet. Daar zijn we zeker tevreden mee.”

De uitslagen. Kampioensdivisie: 1. Provinciale Brassband Groningen (Groningen), 94 punten; 2. Soli Brass (Leeuwarden), 93; 3. Brassband Schoonhoven (Schoonhoven), 92; 4. De Bazuin (Oentsjerk), 91; 6. De Spijkerpakkenband (Gorredijk), 89; 7. De Wâldsang (Buitenpost), 88.

Eerste divisie: 1. Pro Rege (Heerenveen), 92; 2. Oefening en Uitspanning (Wijk en Aalburg), 90; 3. Gloria Deï (Gerkesklooster-Stroobos), 89.

Tweede divisie: 1. Excelsior (Ferwert), 92; 2. Martini Brassband (Groningen), 91 ; 3. Constantijn Huygens (Appingedam), 89; 4. De Bazuin B (Oentsjerk), 88; 6. De Lofklank (Ureterp), 85; 8. Euphonia (Wolvega), 83.

Derde divisie: 1. Looft den Heer (Bitgummole), 94; 2. Immanuel (Bedum), 91. 3. Backum Brass (Castricum), 89; 5. De Nije Bazún (Britsum), 87; 6. Apollo (Grou), 86; 7. Blaast de Bazuin (Surhuisterveen), 85; 8. Greidebrass (Spannum), 84.

Vierde divisie: 1. Halleluja (Menaam), 93; 4. Euphonia (Ternaard), 88; 5. Concordia (Wânswert), 87; 6. UDI (Oosternijkerk), 86; 7. De Bazuin (Triemen-Westergeest), 84.

https://defeanster.nl/2018/10/29/gloria-dei-maakt-indruk-met-bronzen-plak-op-nk-brassbands

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

PROMO Musicnight 20 juli

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Musicnight 20 juli

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen