Gloria Deï zet stap omhoog met Gerk Huisma als vaste dirigent

Brassband Gloria Deï maakt definitief de overstap naar de eerste divisie bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. De band en de nieuwe dirigent Gerk Huisma hebben samen besloten een divisie omhoog te gaan.

Gloria Deï speelt momenteel in de tweede divisie. Enkele jaren geleden schreef de band zich al eenmalig in voor de eerste divisie, en dat beviel goed. De muzikanten zien het als een uitdaging om nu vast uit te komen op het hogere niveau. ,,We hebben het niveau van de eerste divisie vastgehouden”, zegt voorzitter Jildou van der Weg. ,,Zo spelen we bij concerten en concoursen al vaak werken van dit niveau. Mede daarom durven we nu de stap te nemen.”

De NBK vinden dit jaar plaats op zaterdag 29 oktober. Band en dirigent benadrukken wel dat doorstroming van de jeugd belangrijk blijft. Ze houden de komende jaren in de gaten of het goed mogelijk blijft om de stap te maken van jeugdbrassband Projunior naar Gloria Deï.

Verder is besloten dat Huisma definitief aanblijft als dirigent. De 31-jarige Huisma begon in januari in Gerkesklooster-Stroobos, als opvolger van Jaap Musschenga. ,,De samenwerking bevalt van beide kanten goed”, zegt Van der Weg. ,,We zijn blij dat we daar nu voor langere tijd mee door kunnen gaan.”

Gloria Deï bereidt zich momenteel voor op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar de band op zondag 10 juli zijn titel verdedigt. In aanloop daarnaartoe is op zondag 3 juli een try-outconcert in de gereformeerde kerk in Gerkesklooster. De uitvoering begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie