Gloria Deï wint prijs voor het beste programma op Dutch Open

GERKESKLOOSTER – Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster heeft zaterdag deelgenomen aan de Dutch Brass Band Championships (DOBC) in de tweede divisie in Theater De Lawei.

De band uit het tweelingdorp eindigde in een sterk deelnemersveld van acht bands op de tweede plaats in de eindrangschikking. Alleen de Belgische deelnemer Mercator Brass kreeg van de jury 1 punt meer. Gloria Deï behaalde 92 punten (rapportcijfer 9,2) en was daarmee de beste Nederlandse brassband in de tweede divisie.

De jury roemde vooral de muzikale uitvoering en expressie van de band en het stabiele en virtuose spel van solist op slagwerk Zweitze van der Heide.

Een bijzondere verrassing voor Gloria Deï was de prijs die ze kregen voor het beste totaalprogramma. Er moest namelijk een aaneensluitend programma van 30 minuten gebracht worden. Derhalve een mooie blijk van waardering voor de gemaakte keuze van dirigent en muziekcommissie.
Gloria Deï sluit met dit succesvolle optreden het enerverende seizoen ’18-’19 bijna af, want op 28 juni volgt nog de begeleiding van Julia Postma op haar C-examen en op 10 juli gaat de band marcherend door Gerkesklooster en Stroobos om de jaarlijkse feestweek te openen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie