Corona update Brassband Gloria Deï

De persconferentie op dinsdag 17 maart deed ons besluiten, wat we allemaal aan zagen komen: Dat de repetities de aankomende tijd geschrapt zouden worden. Een domper voor de muzikale agenda van Gloria Deï.  Al een aantal weken waren we ons aan het voorbereiden voor de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen in Mechelen in april en het Bevrijdingsconcert dat in mei gehouden zou worden. We keken er als band met z’n allen naar uit om weer een uitje naar het buitenland te maken en 75 jaar vrijheid te vieren. Maar we gingen niet bij de pakken neerzitten. Er werden door andere bands al veel initiatieven bedacht om toch samen muziek te kunnen maken, weliswaar op een bijzondere manier. Namelijk door allemaal individueel onze partij thuis op te nemen en door te sturen naar onze dirigent Jaap om er een mooi eindresultaat van te maken. Dit zorgde voor veel hilarische beelden, frustraties bij het opnemen, maar met name een mooi eindresultaat voor ons als band en voor de buitenstaanders.

Muziekstukken zoals ‘Song for Health’, ‘I Can think of Him’ en ‘Jan Klaassen de Trompetter’ werden opgenomen en gepost op onze facebook pagina.

 

Op 25 mei werd door de stichting NBK medegedeeld dat de 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 6 en 7 november niet door zouden gaan. Een concours waar Gloria Deï elk jaar aan mee doet maar helaas door deze bizarre omstandigheden de eerste activiteit die geschrapt werd voor seizoen 20-21. Een aantal weken later op 10 juni mochten we weer in aparte opstelling repeteren, een heugelijk moment om het seizoen toch nog met z’n allen af te kunnen sluiten. In ons plaatselijke Dorpshuis Rehoboth konden we met de gehele band op 2 meter afstand repeteren en hadden we het idee om een livestream concert te geven bij de Christen Gemeente in Buitenpost. Dit concert vond plaats op 1 juli via het YouTube kanaal van Gloria Deï en is nog steeds te beluisteren via YouTube. Een bijzonder concert zonder publiek en applaus maar met leuke reacties na afloop.

Op 15 augustus hadden we onze jaarlijkse seizoenstart aan De Flaphoek in Gerkesklooster. Op 1,5 meter hadden we een leuke spelletjesmiddag met aansluitend een heerlijke barbecue van Ambachtelijck Heerlijck. Op 19 augustus dan de eerste repetitie waarbij we iets dichter op elkaar mochten zitten, weliswaar op de welbekende 1,5 meter. Op 6 september hielden we een koepelconcert samen met Projunior. Tijdens het mooie nazomerse weer kwamen er veel bezoekers die samen met ons genoten van dit optreden, eindelijk mochten we weer op een verantwoorde manier voor publiek spelen!

Tijdens de repetities werden nieuwe ideeën opgedaan voor een livestreamconcert, samen met brassband Constantijn Huygens Appingedam en brassband Looft den Heer Beetgumermolen, genaamd Brassed On-line. Maar op 13-10-2020 werden de maatregelen weer aangescherpt waardoor het moeilijk werd om dit evenement te realiseren. Dit hebben jullie nog van ons te goed. Verder is het voor Gloria Deï onzeker wat dit seizoen ons zal brengen. Voor nu eerst repeteren we in kleine groepjes door en hopen we dat we binnenkort weer met z’n allen muziek mogen maken op een verantwoorde manier.

Mist u nou de brassband klanken? Af en toe wordt er op het YouTube kanaal van brassband Gloria Deï een stuk gepubliceerd dat we eerder hebben opgenomen. https://www.youtube.com/channel/UClen09yBAhUhTreWdD6ioJA

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie