Jaap Musschenga vertrekt als dirigent van Brassband Gloria Deï

 Jaap Musschenga heeft aangekondigd te vertrekken bij Brassband Gloria Deï. Na een samenwerking van bijna 5 jaar gaat Jaap een nieuwe uitdaging aan. Hij is benoemd als dirigent van kampioensdivisieband De Bazuin Oenkerk A.*

Brassband Gloria Deï en De Bazuin Oenkerk A repeteren beiden op de woensdagavond. Hierdoor is het voor Jaap niet meer mogelijk om dirigent te blijven van Brassband Gloria Deï.

Jaap Musschenga werd in september 2016 aangesteld als dirigent van Gloria Deï. De band leerde Jaap kennen als een bekwame en gedreven dirigent. Zijn muzikale kwaliteiten sloten erg natuurlijk aan bij de band waardoor vrij snel een goede samenwerking ontstond.

De band kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met Jaap. In de afgelopen jaren heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band. Jaap was eveneens goed in staat samen te werken met de jeugdleden. Dit deed hij met veel enthousiasme en fanatisme.

Onder leiding van Jaap heeft de band bijzondere concerten mogen geven. Hierbij valt te denken aan een concert aan het water met ‘Feestband Exposure’, het kerstconcert met het Roder Jongenskoor en de verschillende voorjaarsconcerten. Hierbij liet Jaap blijken ook erg betrokken te zijn bij de dorpen Gerkesklooster-Stroobos.

Ook deed Gloria Deï onder leiding van Jaap mee aan verschillende wedstrijden en concoursen. De band heeft laten zien thuis te horen in de 2e divisie. Hoogtepunten waren een 1e plaats tijdens de Deutsche Brass Band Meisterschaften in 2018 met daaropvolgend een uitstapje naar de 1e divisie tijdens de Nederlands Brassband Kampioenschappen.

Het bestuur en leden bedanken Jaap Musschenga voor zijn inzet en wensen hem en De Bazuin Oenkerk A een prettige en succesvolle samenwerking toe.

Gloria Deï kijkt uit naar 2023 waarin zij haar 100-jarig jubileum zal vieren.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie