Gerk Huisma nieuwe dirigent van brassband Gloria Deï

Gerk Huisma (31) uit Surhuisterveen wordt de nieuwe dirigent van brassband Gloria Deï. Hij begint zodra het weer mogelijk is om te repeteren.

Gerk is geen onbekende voor Gloria Deï. Hij is docent bij Cultuurcentrum De Wâldsang in Buitenpost en is ook al jaren dirigent in Augustinusga. Verder was hij in het verleden al eens gastdirigent en invaller in Gerkesklooster.

Het eerste grote optreden van Gerk wordt het bondsconcours op zaterdag 5 maart in Drachten. Verder staat in juli het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op het programma.

Gerk werd eerder dit jaar met De Lofklank uit Ureterp kampioen in de tweede divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Hij dirigeert ook het Koperensemble van Cultuurcentrum De Wâldsang.

Onze nieuwe dirigent is de vervanger van Jaap Musschenga, die dit voorjaar afscheid nam. Hij stapte over naar kampioensdivisieband De Bazuin uit Oentsjerk. Sindsdien nam oud-dirigent Piet van der Heide de honneurs weer even waar. Van der Heide blijft ook na het aantreden van Huisma verbonden aan Gloria Deï, als vaste docent van de jeugdleden.

Gloria Deï bestaat in 2023 honderd jaar. De band werkt inmiddels aan een jubileumprogramma vol met hoogtepunten.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie